1. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

Zombie Fortress

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by bout, Apr 24, 2013.

Mods: sinnertie
  1. bout

bout Shark Slayer

Jest polski serwer ZF? A jeśli nie ma, to czy ktoś planuje zrobić?

2. Shadza

Shadza Knightmare Donator

Nie ma Polskiego serwera zombie i zapewne nie będzie.

DobryMurzyn, Ciasteczko and ewox250 like this.
  3. ewox250

ewox250 Shark Slayer

Ludzie z polski jeśli już to wolą robić ctfy i RTDM a nie zombie fortress ,a w ogóle skąd takie pytanie ?

DobryMurzyn, Ciasteczko and Shadza like this.
  4. bout

bout Shark Slayer

Bo niekiedy ciężko się porozumieć po angielsku, gdy zombie wywierają presję.

ewox250 likes this.
  5. Shadza

Shadza Knightmare Donator

To zacznij się więcej uczyć angielskiego.
    Co za problem pozapraszać polaków na serwer i z nimi rozmawiać po polsku. Do tego nie potrzeba polskiego serwera. Nie ma sensu ten temat.

DobryMurzyn, Ciasteczko and ewox250 like this.
  6. miniu

miniu Haxor

Jest coś takiego jak "hamachi" , można pozapraszać kolegów i postawić.

7. bout

bout Shark Slayer

100% na testach z angielskiego (podstawowy i rozszerzony). Nie sądzę, że potrzeba mi większych umiejętności.

Nie umiem konfigurować serwera, więc odpada.

8. miniu

miniu Haxor

100% ? W to nawet ja nie uwieżę.
    A konfiguracja serwa to pikuś.

9. bout

bout Shark Slayer

Nie musisz wierzyć. Jeśli możesz, to napisz mi na PW co i jak ze stawianiem serwera.

PS: Uwierzę*

10. miniu

miniu Haxor

W twoim przypadku to wystarczy tylko kag/base/scripts
    otwórz dedicated_autostart i postępuj zgodnie z instrukcją (wystarczy odpowiedni numerek na odpowiednie miejsce)

11. bout

bout Shark Slayer

Próbowałem, ale nie mogę znaleźć go na liście serwerów.

12. miniu

miniu Haxor

Jeśli dla kolegów to wystarczy hamachi, jeśli taki to odblokuj porty na routerze.

13. bout

bout Shark Slayer

Ta, ale nawet ja nie mogę znaleźć serwera. I jak odblokować te porty? Jestem zielony w połączeniach sieciowych.

14. Konfitur

Konfitur Haxor

Shadza, nie chcę mi się opisywać jak bardzo twoje wypowiedzi nie mają sensu. Lepiej byś zrobił jakbyś nic nie pisał.

Temat jak najbardziej ma sens. Chciałem tego nie zauważać, ale polskie forum to po prostu syf. Gracz kupuje premium i chce sobie na nim pograć, pyta o pomoc na forum. Zaraz jest najeżdżany za swoją znajomość angielskiego (też miałem 100% na obu angielskich, znacie już 2 takie osoby, super, nie ?) i jeszcze że temat "bez sensu"...
    Jak już musicie koniecznie coś napisać to pomóżcie z serwerem :huh?:

bout, co do serwera hamachi.

Zakładasz sieć na hamachi, zapraszasz kolegów. W Base/Scripts znajdziesz dedicated_autoconfig.gm, edytuj choćby notatnikiem. Znajdź sv_ip. Tutaj musisz wkleić SWOJE ip z hamachi. Po odpaleniu serwera łączysz się przez "Connect to" - adres to "TwojeIPzHamachi:50301". Tak samo koledzy. Nie próbowałem, ale powinno działać :)
    Żeby zmienić tryb gry na zombie fortress, znajdź "global autostartswitch = 0;" w pliku dedicated_autostart.gm (ten sam folder) i zamień 0 na 3.

MrError and Kaszek like this.
  15. miniu

miniu Haxor

Aby odblokować porty musisz wejść na router. Jako , że znasz angielski to nie muszę ci tłumaczyć nazw. Aby wejść w router musisz w przeglądarce , tam gdzie masz pasek "forum.kag2d.com/threads..." swoje ip . Login i hasłó to admin.

16. Konfitur

Konfitur Haxor

Najprawdopodobniej 192.168.0.1, a jeszcze prawdopodobniej nie będziesz musiał nic odblokowywać :P
    Jak coś to port 50301.

Mods: sinnertie