1. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

Propozycja Do MM ---Zapraszam, Kto za ?

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by motor4, Jun 23, 2013.

Mods: sinnertie
  1. motor4

motor4 Horde Gibber

Drogi Twórco naszej gry ;D, mam prośbę zrób coś dla nas i zrób 2 lub 3 serwery główne (You be admin) :D ?

Lub zrób łatwiejszy system robienia serwerów (podobny system serwerów jak w mc).

Gdyż to możę ułatwić niektórym* stworzenie serwa :D.

A reszta moich pomysłów to :

- Mozliwość zbierania jeńców z bitew (wtedy np:drużyna red musi ich odbić)

- 2 nowe rangi :King(1 dostępny w drużynie zarządza wszystkim na serwie np: Ty MM lub jakiś admin) oraz Bombermana (który specjalizuje się w ładunkach). (odebrać knightowi bobmy etc. a dać możliwość rzucania kamieniami zebranymi przez budowniczych).

-Większe mapy :D

- Dodanie bloku Klatki na jeńców

- łódź podwodna (z drewna ,z kamienia , ze złota . wdłg. Planu Leonarda Da Vinicego)

- Czołg (z kamienia ,drewna,złota . Też wdłg. projektu Leonarda Da Vinciego )

- Armaty z żelaza

- Nowe Rudy Żelazo ,brąz ,srebro

- namioty z wełny

- Owce , krowy ,kury ,konie.

-nowe bloki , Piasek-Sand, szkło-glass :D

Dobra starczy pomysłów bo MM osiwieje od moich pomysłów :D , Jeśli myślicie że chce aby (forever KAG , zamienił się w jakąś Terarrie ???? . NOPE , no no no) dla nie kumatych :D

Zapraszam do Podpisywania się pod tym :D będzie fajnie w kagu

ProNaimad, Kinkomonkel and Shadza like this.
  2. Shadza

Shadza Knightmare Donator

Całkiem niezłe pomysły :) Podpisuje się pod paroma.

Drusse likes this.
  3. motor4

motor4 Horde Gibber

:D Coś w stylu Petycji :D , Mam nadzieję że mm się zgodzi na te pomysły :D,
    ok lece grać na becie :D

4. bout

bout Shark Slayer

Tyle.

miniu likes this.
  5. miniu

miniu Haxor

- Mozliwość zbierania jeńców z bitew (wtedy np:drużyna red musi ich odbić) - Fajne.

- 2 nowe rangi :King(1 dostępny w drużynie zarządza wszystkim na serwie np: Ty MM lub jakiś admin) oraz Bombermana (który specjalizuje się w ładunkach). (odebrać knightowi bobmy etc. a dać możliwość rzucania kamieniami zebranymi przez budowniczych). - NIEEEE

-Większe mapy :D - zależne od maperów , a nie.

- Dodanie bloku Klatki na jeńców - FAJNE.

- łódź podwodna (z drewna ,z kamienia , ze złota . wdłg. Planu Leonarda Da Vinicego) - To jest średniowiecze , my nie znamy leo

- Czołg (z kamienia ,drewna,złota . Też wdłg. projektu Leonarda Da Vinciego ) - To jest średniowiecze , my nie znamy leo

- Armaty z żelaza - Katapulty (żelazo !?)

- Nowe Rudy Żelazo ,brąz ,srebro - to nie terraria

- namioty z wełny - a z kąd wiesz , że nie są wełniane ?

- Owce , krowy ,kury ,konie. - kury zostaną dodane , poza tym nie rób z kaga MC !

-nowe bloki , Piasek-Sand, szkło-glass Nie rób z kaga MC / TERRARI !!!

6. MrError

MrError Ballista Bolt Thrower

Przypominam że ta gra nie jest sandboxem tylko czymś w stylu CS`a i takich gierek multiplayer. Więc nowe rudy odpadają, ale szyby by się przydały razem z piaskiem.

Konfitur likes this.
  7. miniu

miniu Haxor

W stylu cs!? Jak nigdy nie grałeś w kaga lub cs to prosze, nic już nie mów

8. MrError

MrError Ballista Bolt Thrower

Nie mówiłem że jest podobna do CS`a, chodzilo mi o to że jest w jego "stylu", nie wiem jak to nazwać ;_;

9. Konfitur

Konfitur Haxor

Naszego forum nikt nie czyta - nie oszukujmy się. W oficjalnym dziale z pomysłami MM też chyba bywa rzadko. A twoje pomysły nie są zbyt realne - twórcy gry wiedzą co robić, może pomocne by były jakieś wskazówki czy sugestie co do obecnej mechaniki gry, a nie samej jej treści.
    Wydaję mi się też, że skupiają się bardziej na stworzeniu eleganckiego środowiska do grania w różne tryby gry i, choć nie zaniedbują pewnie trybu WAR i DM, nie oczekiwałbym jakichś nowości z tej kategorii.
    Jeśli chciałbyś zobaczyć jakąś nową treść w Becie zainteresuj się modowaniem lub poczytaj o obecnych (planach) modów.

miniu and RadioActive like this.
  10. NawarPH

NawarPH Catapult Fodder

@MrError Nie zgodzę się. Kag może być również sandboxem (są nawet serwery "creative").
    Co do pomysłów - po przeczytaniu wydają się nawet spoko... Jednak po przemyśleniu już mniej:
    Król dobrze zrobiony np. tak jak dowódca w Natural Selection 2 (chodzi mi głównie o możliwości) mógłby być naprawdę interesujący dla większych serwerów jako nowy rodzaj rozgrywki. Mógłby nim być jak napisałeś admin ewentualnie zaufany i doświadczony gracz. Jeżeli chodzi o bombermana - ni podoba się:< Ale za to rzucanie kamieniami byłoby dobre.
    Jeńcy - ok. Mógłby być kolejny tryb a'la tryb z hostage-ami w CS-ie.
    Łódź podwodna - spoko.
    Czołg, armaty etc. opadają. Ewentualnie jakiś balon (ale to w sumie nie te czasy)
    Rudy - jakby były do czegoś potrzebne.
    Zwierzęta - z tego co pamiętam kiedy kupiłem premium, a więc dosyć dawno, była informacja o tym, że mają jakieś być dodane. Nie mam pojęcia w jakim celu. Will see.
    Namioty - niepotrzebne.
    Nowe bloki - ... Jak będą miały jakieś ciekawe zastosowanie... (szkło może być)
    Serwery główne są zazwyczaj słabe, bo nikt o nie nie dba( ;-; ). Wątpię, żeby twórcy kag-a chciało się tym zajmować. Poza tym zazwyczaj są przepełnione grieferami, teamkillerami etc. oraz ofc. główna wada - lagi. Lepsze są serwery "prywatne". "Łatwiejszy system robienia serwerów" - popieram. Tak żeby się mogły "połapać" osoby, które mają dobry sprzęt i chęci, a nie mają pojęcia o edycji configu.
    A tak na koniec do twórcy jeżeli to czyta (w co wątpie) jeszcze prośba ode mnie - możliwość zmiany rozdzielczości poprzez rozciągniecie (nie wim jak to się "profesjonalnie" nazywa) tak jak np. w Wow-ie, BF-ie3(chyba) ..
    Pozdrawiam

Shadza likes this.
  11. Konfitur

Konfitur Haxor

rudy ?! rudych nikt nie lubi...

miniu likes this.
  12. hahahła :P

miniu likes this.
  13. miniu

miniu Haxor

Kontakt z MM nie jest trudny, przed chwilą poprosiłem o odp. w tym temacie (you welcome :*)

Anszej likes this.
  14. GodOfArrow

GodOfArrow Arsonist
    1. Clan For Fun - CFF

A co wy na to aby Shield bash powrócił?Według mnie to całkiem dobry pomysł bo teraz walka knightem jest nudna tylko shlase i quicki.

15. Konfitur

Konfitur Haxor

Walka w Classicu to moim zdaniem teraz jest najlepsza i najbardziej zbalansowana. Wszystkimi klasami. Może nieco denerwują mnie collapsy, które jeśli idą po pochyłościach, są nie do ominięcia i niewidzialne, ale to raczej powinno się zaliczyć do bugów. Tak samo bugiem był CHYBA shield bash.

miniu likes this.
  16. miniu

miniu Haxor

@2Up
    w becie jak najbardziej
    @Up
    Nie był , obecnie można wł/wył shieldbash , zależne od ownera serwera.

17. MM

MM THD Team THD Team Administrator Global Moderator

"Official" servers sa nadzorowane przeze mnie. Poza tym prowadze swoj serwer testowy i raczej nie mam czasu na wiecej.
    Klatka dla jencow jest ok pomysl ale lepiej jakby mozna bylo zbudowac specjalna konstrukcje. W nowej wersji beta jest blok platformy z ktorego mozna zbudowac taka "klatke".

18. bout

bout Shark Slayer

Skoro tu już MM zajrzałeś, mogę prosić o działający pliczek Juxta.dll? Bo u mnie crash od tego pliku jest i nie mogę włączyć bety.

19. miniu

miniu Haxor

O MAJ GAD . Tak offtopują i potem się Ejowi dziwią.

NawarPH likes this.
  20. Graver

Graver Haxor

A z czego są miecze? :eek:
    </br>--- merged: Jun 28, 2013 7:09 PM ---</br>

No, ale takie więzienie nic nie daje, bo noob zabije. A specjalna budowa - lochy (można, by było tylko z budować w podziemiach ) i sala tortur by się przydała :) . No, ale wiem blisko do wydania i nie chcesz zepsuć gry, ale wszystko można cofnąć, a to raczej jej nie zapsuje, a ulepszy.

Mods: sinnertie