1. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

Przemyślenia komarEX'a

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by komarEX, Oct 1, 2011.

Mods: sinnertie
  1. komarEX

komarEX Bison Rider

Pisze w polskim podforum, bo za chiny nie chce mi się tłumaczyć na englisz.
    Gram już jakiś miesiąc chyba.

1. W menu głównym gra połyka cały jeden wątek procka (25% proca w moim przypadku, bo mam 4 wątki). Zgaduję, że pętla która kręci menu nie ma żadnych wait'ów i przez to takie zużycie proca.

2. Gra zawsze crashuje jak klikam Quit w grze. Już wcześniej robiłem topic na ten temat.

3. Skakanie po głowach. Rozumiem jak ktoś mi skoczy na łepetyne z 10 bloków, ale jak zabija mnie archer po "skoku" z 2-3 klocków to już się wpieklam.

4. W configu jest opcja "show_names" bodaj i ona robi, że pokazuje nazwy graczy nad głowami w moim teamie. Ok, ale jak załączę tą opcję to już nie pokazuje mi nicków przeciwników po najechaniu na nich. Rozwiązania są 2: naprawić pokazywanie nicków przeciwników, ale zrobić żeby każdy gracz miał nad sobą nick z obu drużyn. Imho druga opcja lepsza, bo od razu widać kto czituje speed hackiem.

5. Jak już mowa o speed hackach to proponuję zrobić na serwerze sprawdzanie czy gracz aby czasem sie nie za szybko porusza. Wtedy wiadomo, że albo to speed hack, albo lag (przy czym lag który tworzy teleporty nie powinien mieć miejsca na serwie i od razu powinno gościa kickować).

6. Może tak ma być, ale często jak biją mnie 2 knighty to spamuje F żeby rzucić bombę przed śmiercią, nigdy nie działa.

7. Moim zdaniem powinno się po każdym meczu zerować statystki TAB. Bo co mi z tego, że widzę staty z dwóch, trzech, czterech meczów wstecz?

8. Macie stronę z sugestiami na googlu, czy ona w ogóle jest używana? Czytałem tam od groma fajnych usprawnień, a ciągle ich nie widzę w grze.

9. Naprawcie w końcu tego buga gdzie knight przy zamachu na maxa może przechodzić przez szpary. Tudzież archer ani builder nie potrafią.

10. Ciągle spotykam się z lewitującymi w powietrzu fortyfikacjami. Podobno to było już naprawione.

11. Jak knight daje tarcze do góry to nie można przez niego przejść bokiem, tak jakby stawał się jakimś kamieniem.

12. Pewnie wynika to z punktu wcześniej, ale był taki bug gdzie 2 knighty jak zaspamowały tarczą do góry i kneflem do góry to obaj powoli zaczęli wzdłuż ściany unosić się ku górze. Nie wiem czy ten bug ciągle istnieje.

13. Często przy kopaniu tunelów używa się knightów do rozwalania bedrocka. Przykładowa sytuacja: rzucam bombe, bronie sie tarczą, bomba wybucha, bedrock sie rozpada, wyłączam tarcze, dostaje z malutkiego kamyczka z jednego bedrocka... ginę. Bez sensu moim zdaniem.

14. Możliwość wyłączenie emotek w czasie gry. Dlaczego? Miałem niemiłą okazję grać z dwoma graczami o gildiach [RD]. Obaj griefy. Mieliśmy wyjście z bazy w góre, nie jak zwykle się robi na boki. No i jeden z gości staną w bazie i odpalił czata. Wiecie, że niby coś pisze, dzięki czemu zakrył około 3 bloki nad bazą. Po prostu przez emotę stały się niewidoczne. No i teraz drugi gostek jako builder zaczął te pola na gorze zabudowywać kamieniem. A my, inni gracze, przez emotkę "pisania" nic nie widzieliśmy. Nawet nie szło zobaczyć kto to robi.

15. Balans graczy w teamach. Sprawa bardzo ważna, gra się rozrasta, wiele ludzi można już zaliczyć jako "pro". W tym momencie jedynym balansem jest ilość graczy w drużynie (o ile się nie mylę). Proponowałbym bardzo proste rozwiązanie. W czasie gry każdy gracz ma ileś tam punktów za kille czy budowanie. Dodać dodatkowy rekord do bazy z kontami, który by przechowywał sumę tych punktów ze wszystkich meczów danej osoby i na podstawie tego balansować drużyny. Prawie jak exp bez podziału na levele.

16. Po dedzie na mapie (klawisz M) nie widać żadnych oznaczeń. Dopiero po respie pokazują się ponownie. Imho powinno być widoczne cały czas.

Chyba tyle póki co. Jak przypomnę sobie coś jeszcze to w tym topicu na pewno o tym nadmienię.

Worm likes this.
  2. komarEX

komarEX Bison Rider

17. Bardzo ważny bug, świeżutki z meteora chyba. Żadna drużyna nie zdobyła flagi i zaczął lecieć timer. Po czasie pokazało się, że Blue wygrało, ale nie rozpoczęła się nowa gra. Napis z wygraną ciągle mrugał, a gra dalej trwała. Strasznie zaczęło lagować. W końcu przegłosowano votem nową mape i mecz się skończył.

3. bartez

bartez Haxor

Zgłoś to do twórców, bo wątpie by ktoś z nich to przeczytał na tym forum.

4. CreativeInternet

CreativeInternet Horde Gibber

Balans postaci jest więc nie trzeba 15-stego punktu robić. reszta na tak :)

5. komarEX

komarEX Bison Rider

spoko, pisałem PMke do MM, teraz trzeba poczekać, aż przeczyta ;-)

6. Spurdo

Spurdo Shipwright

Przecież raz na jakiś czas MM zerka na nasze forum
    8. Gra jest ciągle rozwijana, z dnia na dzień gra może się zmienić o 360 stopni :D, nic tylko czekać na drewniane budynki ogień i zwierzęta

7. Vatx

Vatx Ballista Bolt Thrower

Tl;dr. Większość punktów albo już było proponowane 1000 razy, albo to narzekanie w sumie na nic albo jest już wprowadzane.

meh.

8. CreativeInternet

Interesuje mnie teraz element graficzny :) Czy będzie coś nowego czy też nie :P

9. bartez

bartez Haxor

Mi najbardziej brakuje możliwości napisania modów do serwera gry, nie ma żadnego APi, żeby zrobić np. powody i dlugosc banów (co prawda długość jest, ale powodów nie ma pokazanych).

10. CreativeInternet

Hmm, a może poprosić twórców o zrobienie takiego jak by AMXa? do kogo mam się zgłosić - słyszałem , że jest w administracji rodak :)

11. Spurdo

Spurdo Shipwright

Twórca Michał Marcinkowski to polak

12. CreativeInternet

hmm a nick jakiś posiada ?

13. bartez

bartez Haxor

Co do puntku 6 to przecież w realnym życiu też nie miałbyś jak wyrzucić bomby jakby 2 typów cię zaatakowało :)
    Powinno być więcej narzędzi administracyjnych na serwerze, to nie jest gra gdzie tworzy się pokoje i wystarczy tylko kick, żeby już nie wszedł ten gracz na serwer.
    Opcje administracyjne powinny być bardziej rozbudowane.

14. CreativeInternet

15. Spurdo

Spurdo Shipwright

16. CreativeInternet

Hmm nie można tutaj wysłać prywatnej wiadomości ?

17. CreativeInternet

Dodatkowo czemu np. cms tego forum nie jest również po Polsku , to dotyczy się też gry...

18. CreativeInternet

19. pacman

pacman Ballista Bolt Thrower

Dlaczego jako background nie leci hymn Polski? Jeżeli do jutra nie wprowadzą husarii to odinstaluję grę.
    Emotikony mogłoby być transparentne po najechaniu kursorem.

20. Vatx

Vatx Ballista Bolt Thrower

Może dlatego że gra nie ma nic wspólnego z polskością poza jej Autorem.? D:

Mods: sinnertie