1. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

Przemyślenia komarEX'a

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by komarEX, Oct 1, 2011.

Mods: sinnertie
  1. komarEX

komarEX Bison Rider

Pora nieco odświeżyć topic dla buildu 190 :-)
    Ogólnie gra teraz bardzo mi się podoba. Archery nie są już taką imbą, knighty latają, a bez buildera żadna gra się nie obejdzie :-)
    Również kupiłem sobie wersje full (premium) za tylko 33 złocisze. Teraz niecierpliwie będę wyczekiwał na nowy silnik gry, zombiaki i adventure mode :-)
    W gruncie rzeczy to w grze szpecuje się w knighcie, builderem też zagram jak trzeba, ale archera nie trawie :-P
    Jedna rzecz w knighcie troche irytuje, mianowicie to, że "glide" utrzymuje sie tylko na pewną odległość, a później knight leci na zbity ryj na glebe, a myślałem, że się uda zeskoczyć z góry :-(
    No i jeszcze może opisze jednego buga.
    Czasami jak wchodze na serwer to niektóre "drzwi" mojej dużyny (dajmy na to niebieskiej) są czerwone, dopiero jak im przyłożę z miecza to zmieniają się na niebieskie O.o Zgaduje, że jakiś błąd w pakiecie czy coś i odświeża się na poprawne przy zmianie stanu.

2. pacman

pacman Ballista Bolt Thrower

Już widzę te wielkie wieże przy jednym z krańców mapy i latanie na drugi kraniec knightami za pomocą "nieśmiertelnych" tarczochronów ;) Wystarczy, że można wystartować na katapulcie i dolecieć dużo dalej i stuprocentowo bezpiecznie.
    Cała drużyna od MM staje się dla mnie Blizzardem w świecie Indy :)

3. A w co wierzysz?

Worm likes this.
  4. pacman

pacman Ballista Bolt Thrower

Co za dyshonor! Idę po nóż do masła, muszę coś ze sobą zrobić :<

5. komarEX

komarEX Bison Rider

Odświeżam topic w ramach najnowszego update'u 263 i paru rzeczy, które mnie wkurzało już wcześniej. Jako, iż forum nie śledzę to nie wiem, co już było zgłaszane itd.

263 - ogólnie to nie wiem dlaczego to zostało wypuszczone na maina, skoro na testowym wszyscy mówili, że ten build jest cholernie zbugowany?
    Anyway:
    - spawn bug, chyba już każdy miał - wchodzę do gry i mnie spawni w jakimś losowym miejscu, póki sie nie zbliżę na pewną odległość do swojego tenta/opa to ciągle mnie spawni w tym miejscu
    - crashe - tyle crashów ile miałem wczoraj to nigdy nie miałem, co chwila coś, za każdym razem słałem raport
    - rozdzielczość - gram w 1920x1080 w fullscreenie, no i dokładnie z ostatnim updatem gra zamiast odpalać w tej rozdziałce odpala w 1776x1000 przez co mam 2cm black border bo monitor mi takiej rozdziałki nie łapie... nic nie pomaga, w ustawianiach mam 1920x1080
    - strzały penetrują guarda - zdarzyło mi się wczoraj, że będąc w guardzie strzała zebrała mi hp, nie wiem czy to juz czasem nie zostało naprawione
    - masowe teleporty graczy - niby spowodowane lagami, ale serio można się wkurzyć jak animacja mi pokazuje, że gość spada na zbity ryj z góry jak go zrzuciłem, ide sobie 2 kratki, a on nagle z powietrza teleportuje sie za mnie i mnie zabija... tak się nie da grać, serio
    - kolce odbijają po spadnięciu na nie - w realnym świecie tak się na pewno nie dzieje... nie wiem czy czasem nie jest to już naprawione
    - tunele o wysokości 2 bloków kopane po skosie do góry - można od dołu wejść do góry bez problemu, ale już zejść z góry na dół, nie można, trzeba dokopać 3 blok z góry by można było

Rage ogólny:
    - goldów nie można zaznaczyć do kicka - srsly czy to, że ktoś ma kupioną grę musi oznaczać, że jest uber pro i nie będzie griefować? Bez przesady... Multum razy spotkałem się z grieferami na goldzie gdy nie było admina serwa, no i popapane. Sam mam golda, ale to jest po prostu bez sensu.
    - tarcza nie działa na tencie i na opach - wpada dwóch przeciwników do bazy i koniec, nie ma szans na jakąkolwiek obronę po spawnie
    - możliwość zmiany roli na tencie/opie przeciwnika - moim zdaniem tego być nie powinno
    - często jak wchodzę na serwer to drzwi niebieskich czasami są czerwone, nie można przejść i trzeba rozwalić swoje drzwi, zgaduje, że jakieś bugi przy przesyle mapy czy coś
    - bug z latającymi knightami - tarcza do góry i wio... latający dywan, dużo za długo był ten bug, nie wiem czy czasem najnowszy update tego nie zlikwidował
    - odłamki skalne zabijają nie ważne z jakiej wysokości spadają, nawet z 1 kratki wyżej - można się ostro wkurzyć jak się bombe puści przed sobą w tunelu i z sufitu spadnie "odłamek" i zabija. Moim zdaniem powinno być, że dopiero kamyk z pewnej wysokości zabija (odliczając kamienie z cata, bo to wiadomo).
    - role postaci można zmienić jeśli się jest dokładnie na wysokości opa/tentu - chodzi mi o to, że jak jestem np. na tle OPa ale jedną kratę wyżej to E nie działa, trzeba być dokładnie na poziomie OPa
    - używanie bomb do latania przez knightów - bomba mi strzela w łapie, a ja zamiast dedać to lecę jakby puszczony z cata, bez sensu, a na dodatek ostro nadużywane

Póki co tyle.

Mods: sinnertie