1. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

[PL] Max-Play.pl | MOD: Archer [CTF]

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by wilk, Mar 1, 2012.

Mods: sinnertie
  1. wilk

wilk Catapult Fodder

Nazwa serwera: [PL] Max-Play.pl | Archer Mod [CTF]
    Typ gry:CTF
    IP: 193.218.154.87
    Port: 50303
    Sloty: 32
    Dodatkowe informacje:

Serwer głosowy Mumble​
    Adres: mumble.max-play.pl​
    Port: 64738​

Pierwszy mod King Arthur's Gold? Nie :P :)
    Serwer oferuje rozgrywkę tylko i wyłącznie łucznikami na specjalnie przygotowanej do tego trybu gry mapy. Wszelkie zmiany dotyczące serwera na naszym forum max-play.pl :)​
    Serdecznie zapraszamy do gry na serwerze i testowania. :)​

GustavGrau and KnoT like this.
  2. Zmiana trybu gry to żaden "mod", ale rozumiem, że takie reklamowe brednie zapewniają wam obroty na serwerze i stronie.

Worm likes this.
  3. wilk

wilk Catapult Fodder

Modyfikacja skryptów trybów gry to także modyfikacja czyli żadne brednie. Przygotowanie map oraz utworzenie odpowiedniego trybu rozgrywki to jest modyfikacja, która została wykonana.
    Proszę nie pisz więcej takich bzdur (rozróżnij pełne mody na podstawie API, skryptów/configów to wszystko to są modyfikacje tylko, że nie wszystkie to pełne modyfikacje gry). Dlaczego pierwsza? Nigdzie nie widziałem serwera, który by został w jakikolwiek sposób utworzony POZA standardowymi dostępnymi obecnie ustawieniami gry w wersji alpha, a także dodam, że nie ma nic napisane na temat tego jak wykonać taką zmianę. Może w wolnej chwili opiszę co i jak :p

GustavGrau likes this.
  4. Chyba sobie kpisz.
    Pomijając to, że KAŻDY opisany w dziale "Game Mods" tryb gry był hostowany przynajmniej raz to teraz dostępnę są (z pamięci piszę):
    -Attack/Defense na serwerze Rayne'a
    -RCTF na kilku serwerach
    -TDM na serwerze AOE
    Naprawdę, przydałoby się mieć jakąkolwiek głębsza wiedzę o grze zanim się zacznie hosting i rzucanie takich sloganów.

No ale znowu, wszystko rozbija się o cyferki na stronie, nieprawdaż?

Worm likes this.
  5. wilk

wilk Catapult Fodder

Jakiej stronie? :x Co Ty bredzisz? Jak boli w oczy to działaj sam i nie bredź :x
    Nie ma takiego trybu gry. Nie jest opisane nigdzie jak zrobić zmianę trybu gry (gametype cycle with mapcycle) z każdą zmianą mapy itd. ;)
    Gra ma sporo błędów (jak to wersja alpha) i ciężko jest zrobić coś bardziej konkretnego.

GustavGrau likes this.
  6. Bo każdy kto hostuje serwer dłużej niż 2 godziny wie jak to zrobić, więc nie odwracaj kota ogonem, bo tylko wychodzisz na buca.

Worm likes this.
  7. wilk

wilk Catapult Fodder

Więcej niż dwie godziny... :D

GustavGrau likes this.
  8. komarEX

komarEX Bison Rider

Nie chciało mi się edytować tego posta, bo zawierał praktycznie tylko flame. Niezgoda z wilk'iem jak najbardziej słuszna, ale nie daje to prawa do obrażania kogokolwiek. 2 punkty karne i 300zł na moje konto. ;) - czubai

9. wilk

wilk Catapult Fodder

Tak był na liście bo testowałem wcześniej ustawienia ale na innym serwerze :x

10. komarEX

komarEX Bison Rider

Synek... tia testowałeś jakieś 4-5 miesięcy temu. Suuuure
    PS. Pomijając fakt, że sam hostowałem serwer only-knight jakiś czas temu.

11. wilk

wilk Catapult Fodder

Ojciec skończ. :huh?: Serwer działa i kto chce może grać.

12. czubai

czubai KAG Guard Tester

Straszna gafa, określać ten serwer jako jakkolwiek innowacyjny.. ;) Na liście jest wiele takowych, wystarczy ją przejrzeć. Za pierwszy 'mod', jeśli mnie pamięć nie myli, można uznać movement map vig'a, który wszedł oficjalnie do gry razem z update'm grafiki - było to 6 miesięcy temu.

Temat ten uznajmy za zamknięty. Nie ma co pipczyć.

Worm likes this.
  13. thekuti

thekuti Catapult Fodder

Archer Mod jaki tam mod :D. Każdy kto zna się na servie z kaga wie że wystarczy edytować trzy pliki i gitara, tak na prawdę roboty na 5 min

Mods: sinnertie