1. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

Arena - Eterion & GodOfArrow

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by Eterion, Aug 25, 2013.

Mods: sinnertie
  1. Witam, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, organizujemy arenę. Ze względów czasowych, mogę uaktualniać temat poprzez edytowanie tego postu.
    1. Zgłaszać należy się osobiście, poprzez napisanie posta o jednoznacznym znaczeniu w tym temacie.
    Zgłaszanie poprzez osoby trzecie nie będzie brane pod uwagę.
    2. Lista uczestników Areny będzie zamieszczona i aktualizowana w tym poscie.
    3. Pojedynek można toczyć na dowolnym serwerze, musi być jednak świadek i/lub dowód w postaci Screenshota lub filmu. Jednak ja założyłem własny serwer ( nie jest 24/7 ) na którym możemy się pojedynkować.
    4. Informacje odnośnie serwera:
    - Spawny są normalnie, klasy również. Proszę jednak o wybieranie Rycerza ( Knight ). Zmiana jest spowodowana małą wpadką :) Coś zepsuło się w plikach i zamiast knajciora, miałem buildera z skinem knajciora heh. W każdym razie już wszystko działa w porządku :)
    - 10 żyć na drużynę ( jest to jedna runda )
    - możliwe, że rozegramy kilka rund dla pewniejszego wyniku
    - brak bomb
    - serduszka wypadają po zabiciu za każdym razem ( zwycięzca musi zostać jakoś nagrodzony za trud zabicia przeciwnika :p
    - czas spawnu - 1s
    5. Nowi zawodnicy będą wpisywani do rankingu na ostatnie miejsce.
    6. Aby awansować w rankingu, należy pokonać zawodnika, który widnieje bezpośrednio nad Tobą w rankingu.
    Pojedynki np. ostatni z pierwszym nie będą uważane w rankingu.
    7. O wynikach starć będziemy informować poprzez edycję tego postu i/lub napisanie kolejnego.
    8. Przed wstąpieniem na serwer, możemy spotkać się na czacie, np IRC. Być może KingJad pozwoli na rozmawianie w #boldtemple W razie czego --> Poinformuję :)
    9. Gramy uczciwie
    10. Ze względów estetycznych i powodu przejrzystości forum, proszę nie kłócić się w tym temacie :)
    11. Spawnkilling jest zakazany
    12. Proszę o przestrzeganie zasad kultury zarówno w stosunku do siebie, jak i wobec innych graczy. Niekoniecznie przeciwnika, wyzywanie obserwatorów i/lub innych osób jest zabronione.
    13. Jeżeli ktoś w trakcie pojedynku, przed lub po nim zacznie zachowywać się, że tak powiem nieodpowiednio, otrzyma bana + przegraną w gratisie :) W razie powtarzających się sytuacji, również wydalenie z areny.
    Aby nie było, że nie ostrzegałem :p
    14. Brak chatkilli. Pod grozą opisaną powyżej ;) Ewentualne komentarze i/lub rozmowy proszę toczyć na podwyższeniach areny. Pomoże to uniknąć chatkilli.
    15. Zakaz niszczenia/uszkadzania klocków w celu dostania się na spawn przeciwnika.
    16. Na początku meczu, możecie wybudować quartersy. Można leczyć się PO zabiciu przeciwnika. Istnieje możliwość, że w trakcie wymiany ciosów gracz zostanie ranny. Uleczyć można się tylko po zabiciu przeciwnika. Pozwoli to wyrównać szanse kolejnej wymiany ciosów ;)
    17. Niezbyt odpowiednie posty będę zgłaszał do moderatora. ( Mam nadzieję, że sam nie zostanę za to zbanowany, ale chcę zachować chociaż trochę ładu w temacie :) )
    18. Jeżeli gracz zostanie zbanowany w tym temacie ( zostanie to napisane w tym poście ) na jakiś czas, automatycznie przegrywa wszystkie walki. Po odbanowaniu, sytuacja wraca do normy i musi odbić miejsce, które stracił przez swoją głupotę.

!!! Nie przestrzeganie regulaminu może skutkować ostrzeżeniem, zbanowaniem a w niektórych sytuacjach również wydaleniem z areny

Nazwa serwera:
    Polski Serwer Pojedynkowy
    *Zabezpieczony hasłem :3
    IRC: http://webchat.quakenet.org/?channels=kag.poland ( założone przez Miniu )

Zbanowani: ( nick; czas/termin minięcia bana )

Dla niewtajemniczonych:
    IRC przez przeglądarkę : http://webchat.quakenet.org/
    Zapraszam na czat, niekoniecznie przed bitwą: http://webchat.quakenet.org/?channels=kag.poland

DOKOŃCZĘ PÓŹNIEJ Z POWODÓW CZASOWYCH

Walki:
    - Miniu 2-10 Drusse

Zawodnicy:
    1.Eterion
    2.Drusse (Ewox250)
    3.Miniu
    4.GodOfArrow
    5.Anszej
    6.moltag123

Pozycja w rankingu:
    1.Drusse
    2.Miniu

Życzę powodzenia i miłej gry :dance:

Last edited: Oct 13, 2013
    Drusse and miniu like this.
  2. Zgłaszam się tylko ta mapka jest dziwna :P

miniu likes this.
  3. Może i dziwna ale funkcjonalna :p Płaska i wystarczająco duża dla dwóch Knajciorów :D Kiedy się zmierzymy? Jak co to pisz PMkę ;)
    Woops muszę poprawić mapę, bo przed chwilą zcolapsowałem mapę xD

4. MrError

MrError Ballista Bolt Thrower

Jak mapa jest mała to - jeden blok niszczysz i mapa leci w dół

5. Heh już naprawiłem, ale musiałem zmienić nieco całą mapkę. Jednak spawny będą normalnie, klasy również, ale pojedynkują się rycerze. Musiałem zaktualizować folder z serwerem, bo zamiast knajciora, były buildery ze skinem knajciora :oops:
    Już wszystko w porządku :)

6. A jeśli ktoś nie będzie chciał się pojedynkować z osobą, która zajmuje miejsce niżej w rankingu? :P
    On już wyżej nie dotrze :( :P

Konfitur likes this.
  7. Jeżeli ta osoba jest tylko jedną pozycję niżej, to moim zdaniem należałoby stoczyć pojedynek :) A jeżeli chcesz się odciąć od natrętnych rywali "pod tobą", po prostu awansuj wyżej :p Im wyżej, tym moim zdaniem powinny być bardziej profesjonalne knajciory. W razie czego możesz oddać miejsce walkowerem :p Pozwoli uniknąć walki, no ale zjedziesz w dół w rankingu ;) Jeżeli osoba jest więcej niż pozycję niżej w rankingu, nie musisz się z taką pojedynkować. Możesz, ale wynik walki nie będzie uwzględniany w rankingu areny. Tak samo, gdy osoba jest kilka pozycji wyżej od Ciebie, wtedy wynik nie jest uwzględniany :) Musisz się dobić po trupach w 2d do należnej Ci pozycji :p

miniu and Anszej like this.
  8. miniu

miniu Haxor

Zgłaszam się , tylko dla tego że Eterion organizuje (bo tego drugiego to ...). Myślę , że fajnie by było aby serwer był na hasło (dostępne tutaj) co do irc to mogę założyć jak chcesz.

9. Serwer jest na hasło ;) Uważam jednak, że będę je podawał bezpośrednio przed pojedynkiem ;) Czy to przez PM, czy to na IRC. IMO nie ma potrzeby, by całe forum, jakkolwiek zbyt liczne nie jest, znało hasło. Poza tym hasło mogę zmieniać bezproblemowo. A odnośnie IRC, mógłbyś :) Zawsze sprawniej czatuje się na IRC niż poprzez PMki na forum. Te są czasem dość dokuczliwe. Poza tym serwer odpalam również bezpośrednio przed pojedynkiem. Można się pojedynkować również gdzie indziej, wtedy należy dorzucić dowód. Z resztą, skoro ja odpalam serwer, to ja również zrobię Screenshot'a po pojedynku przedstawiającego statystyki zawodników. Wyniki rozgrywek, w każdym razie te które będę widział, będę zamieszczał w kolejnych postach.
    PS: to złoto na arenie można niszczyć. Coś się zbugowało i klocki nie chcą się zepsuć do końca :p Jednak mi to nie przeszkadza :3

10. miniu

miniu Haxor

kag.poland (quakenet)

11. GodOfArrow

GodOfArrow Arsonist
    1. Clan For Fun - CFF

Też się zgłaszam:)

12. miniu

miniu Haxor

Proponuję zasade o kulturze - w trakcie grania nie ma wyzywania jakiegokolwiek , zasadę nie ma chatkilli, oraz zasadę , że samobóje się liczą tylko jeśli zadasz przynajmniej 1,5 serca obrażeń.

13. Samobóje to raczej pominę. Jeżeli ktoś ma chęć przegrać pojedynek, niech to robi. Przecież negatywnie odbije się tylko na jego osobie :) Przeciwnik raczej nie będzie miał nic przeciwko, jeżeli ułatwi mu się przysłowiową robotę. Ale jeżeli ktoś zacznie zachowywać się, że tak powiem nieodpowiednio, otrzyma bana + przegraną w gratisie :) W razie powtarzających się sytuacji, również wydalenie z areny. Aby nie było, że nie ostrzegałem :p Zaraz umieszczę to w pierwszym poście.

14. miniu

miniu Haxor

10-2 (wygral ewox) patrzył shadza

Drusse likes this.
  15. Tj. mam rozumieć, że ewox Cię pokonał, tia? Jak możecie to piszcie tak deczko pełniej ;) Np. Gracz1 10-0 Gracz2 :) Będzie prościej do odgadnięcia ;) Btw. przez jakiś czas nie będzie mnie ani na forum, ani w grze ( nie wiem jeszcze przez ile czasu ) , także mogę zaktualizować później ;) Jednak prosiłbym wszystkich zainteresowanych o wrzucenie postu uczestnictwa tutaj. Ewoxa jakoś nie widzę.
    Na obecną chwilę, pojedynkujcie się na początku z miniem ( jest na dole w rankingu )

16. miniu

miniu Haxor

Druss=Ewox

Drusse likes this.
  17. prawde mówi :3

miniu likes this.
  18. Ok, ok. Dostałem PMkę ;)

Drusse likes this.
  19. moltag123

moltag123 Haxor

Zgłaszam się :smug:

20. Graver