Mam nadzieję, że nie dlatego, że sam jestem stary :/ To zależy Anszeju czy to ma być gra na kompa, planszowa, towarzyska, czy terenowa? Znam parę ciekawych z każdej dziedziny.
Oczywiście, że nie :)
Jakąś na kompa (strategie szczególnie) i może planszową skoro już się chwalisz :o Ja polecam "Ryzyko" z planszówek, wciągająca, strategiczna gra, tylko brakuje ludzi do zabawy :(
Dzięki Eterionie, sprawdzę, pozdrawiam!
Ryzyko znam i faktycznie jest dobra (pełno też jest jej wariacji i odmian). Jeśli chodzi o strategie to była kiedyś bardzo dobra gra "Z" Bitmap brothers (klimatem może nieco nawet KAG'a przypominać) i nawet na tabletach się wydała. Jeśli lubisz startegie turowe, to: "Ufo:enemy unknown" (z elementami planowania zasobami i ekonomii),
, "Frozen synapse" (ciekawy tryb korespondencyjnej gry z innym graczem gdzie 1 rozgrywka może ciągnąć się tygodniami), Jagged Alliance 2 (do dzisiaj wychodzą do niej fanowskie dodatki). Seria "Close Combat" (polecam od 2 części w górę), grałem w nią sporo czasu razem z kumplami i jest jedną z najbardziej realistycznych strategii 2 wojny światowj jakie znam (fani wykonali sporo dodatków).
Z planszówek to ostatnio sporo gram w "Crokinole" (gra z 2 połowy XIX Kanadyjskich drwali), "Neuroshima Hex 3.0" (bardzo fajna polska strategia w klimacie post-apo wydana również na tablety i smartfony), "Chaos w Starym Świecie" (mroczna gra strategiczna na bazie kultowego RPG Warhammer),
"Mansions of madness" (horrorowaty pół rpg - dungeon crawler w świecie Cthulu). Ogólnie jest jeszcze tego trochę ale nie chcę przynudzać bo pewnie wszystkiego nie dasz rady sprawdzić. Tu we Wrocku są często spotkania plaszuwkowiczów i zawsze można jakąś ciekawą nową grę wychaczyć.
Visit the Beginner's Box
Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.
Comments on Profile Post by Anszej