1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

KAG Beta nie działa

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by bout, Jun 6, 2013.

Mods: sinnertie
  1. miniu

miniu Haxor

Patrz na jego screen z konsoli. Masz linijke o dll, świadczy ona o zaczęciu ładowania gry. Dalej powinna być linijka , która mówi "ANGELSCRIPT' 2.coś initiated czy coś w tym stylu. Angelscript odpowiada za ładowanie właśnie takich plików dll i skryptów.

2. Mam to samo. Wiele prób w celu naprawienia, ale wszystkie bez efektów ;(

3. MrError

MrError Ballista Bolt Thrower

Kup lepszy procesor ._. . Też tak mam na starym komputerze który ma baaardzo słaby procesor.

4. Procesor aż taki słaby nie jest, działają na nim o wiele bardziej wymagające gry niż KAG. ( nawet te, które według zapewnień producenta, nie powinny działać :3 ) Jednak MM mógłby się postarać i zoptymalizować Betę do nieco starszych pecetów.

5. MrError

MrError Ballista Bolt Thrower

To zapewne Ramu mało, ja mam 2 gb i śmiga ładnie ;_;

6. Furai

Furai THD Team THD Team Administrator

Wydaje mi się, że Twój KAG nie jest zupdateowany. Odinstaluj grę, usuń folder po niej, ściągnij nowy installer z naszej oficjalnej strony i zainstaluj grę ponownie. Jak to zrobisz odpal grę i jak wciąż nie działa to w spoilerach tutaj na forum wklej zawartości logów, takich jak: app.txt, system.txt i "najświeższy" console_log.txt.

7. Cóż, robiłem to chyba z 10 razy :) Ale logi wrzucę za kilka minutek.
    Engine (build: 838 version: 0.9b)
    Creating video device...
    Downloading checksums from http://update.kag2d.com/1/win32-client-release/App/version.txt

Version file the same (key matches)

Loading library...
    Using file 'Base/../Juxta.dll'
    Library loaded...
    APP GameDLLInit
    Pozostałej dwójki po prostu nie mam. Dlaczego? Nie wiem, prawdopodobnie z powodu nie włączania się gry. W folderze Logs mam tylko powyższy App.txt oraz pid.txt ( 2724 ) W poszukiwaniu wspomnianych przez Ciebie plików przeszukałem cały folder z Betą.
    W porównaniu do Classic'a --> w folderze Logs mam spam plików :)

PS: Gra wywala po kliknięciu przycisku "Play" w launcherze ;)

Nie zupdejtowany? Gra updejtuje się sama zaraz po włączeniu po instalacji, bądź robię to sam plikiem forceupdate.bat ( bodajże .bat :) )

8. Furai

Gdzie masz KAGa zainstalowanego? Może gdzieś z ochroną systemu plików jak dysk C? Tak czy siak - spróbuj uruchomić go jako administrator.
    Tak w ogóle, jaki masz system operacyjny?

9. KAGa ( w kontekście nie Betę na C ) a Betę na F. Próbowałem instalować w różnych lokalizacjach, ale bez skutku. System XP, wyłączyłem "Tylko do odzytu", próbowałem. Ale teraz patrząc na Betę zauważyłem coś co nie wiem czy jest normalne. Mianowicie podczas aktualizacji występuje jedynie hashing files. W Classicu po tej czynności następuje pobieranie tych plików. W Becie aktualizacja kończy się po hashingu. Czy to jest normalne czy pliki mi się nie chcą pobierać? Ogólnie pliki są, ale jeżeli w oknie nie ma Downloading x...y...z, czy mogą być one w ogóle uszkodzone? Czy u was również nie ma Downloading, tylko update kończy się na hashing? Może w tym tkwi problem?

10. Furai

Masz jakiś firewall? Może Beta nie może połączyć się z Internetem? Próbowałeś uruchomić jako administrator?

11. Tak, tak. Wyłączenie firewalla nic nie dało. U ciebie po hashingu plików jest jednoznacznie widoczne Downloading np. Juxta.dll czy też tylko hashing? Podejrzewam, że w tym może tkwić problem. Classic updateuje się bez problemów.

12. Konfitur

Konfitur Haxor

może nic się nie ściąga bo po hashowaniu gra uznaje się za aktualną ? i może taka jest... choć nawet jeśli nie, to powinna się włączyć. tak z nudów możesz spróbować włączyć KAGa z wyłączonym netem i przez plik "nolauncher".

13. Próbowałem. Gra nadal wywala po APP GameDLL Init ( czy cuś w tym stylu ). W Classicu, pojawia się po tej linijce Game DLL initialized ( czy cuś w tym stylu :p) i gra normalnie zaczyna ładować pliki. W Becie, no cóż, nie :(
    Wnioskuję, że DLL nie chce się załadować, ale jak temu zaradzić to daleko mi do tej wiedzy...

Mods: sinnertie