1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Hey Guest, is it this your first time on the forums?

Visit the Beginner's Box

Introduce yourself, read some of the ins and outs of the community, access to useful links and information.

Dismiss Notice

Pytanie dot. serwera

Discussion in 'Forum polskojęzyczne' started by Bartezi, Mar 26, 2013.

Mods: sinnertie
  1. Konfitur

Konfitur Haxor

Bardzo dżentelmeńskie zachowanie panie Graver. Szkoda że ci hosterzy nie mają reflinków, kazałbyś ku... klikać i płacić a nie bawić się w omijanie "blokad" które są całkowicie naturalne i ci ku... płatni hosterzy też je mieli. Może ktoś się chce czegoś nauczyć ? Mi się ta podstawowa wiedza np. przydała, grałem z kolegami na LANie (oesso serwer nie od płatnych hosterów! o_O) i teraz mamy 2 nowych graczy (nawet 3), nie cieszy cię to ? :(

2. Graver

Graver Haxor

On chce mieć server na liście to niech zapłaci. Hosterzy, tacy jak 69host.pl nie omijają blokad, tylko mają umowę z developerem.

3. Ciężko mi odpowiedzieć w tym temacie i nie nazwać kogoś idiotą.

THD nie ma umowy z żadną firmą hostingową. Możesz postawić serwer to stawiasz. Różnic między dedykowanymi boxami a serwerami stawianymi w domu na kąpie właściwie nie ma.

4. Furai

Furai THD Team THD Team Administrator

Ja się w ogóle nie wypowiadam na polskim forum...nie warto. THD nie ma żadnych specjalnych umów z żadnymi firmami hostingowymi.

Worm likes this.
  5. Bartezi

Bartezi Catapult Fodder

@norill dzięki Ci za normalne pytanie. Tak mam router i właśnie myślę, że z nim coś nie tak, bo na wiki jest napisane, że na nim trzeba odblokować porty, ale jak wcześniej pisałem i będę to powtarzał do bólu kilka dni temu serwer był na liście i nawet weszli na niego (obcy) gracze(!) i nie byli oni ze mną jakoś połączeni czy coś w tym stylu.

@Graver najlepiej już nic w tym temacie nie pisz.

6. jaki to router? i jaki masz system? jeśli windows to odpal cmd, wpisz ipconfig, znajdź linijkę
    Code:
    Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    dla "Połączenie lokalne 1" czy jakoś tak (pewnie będzie jako 1szy wpis) i wpisz ten adres w przeglądarce (u ciebie może być coś innego niż "192.168.0.1"). Powinna ci się odpalić strona routera, na niej poszukaj takich rzeczy jak Port Range Forwarding, DHCP Server, Virtual Server. Musisz ustawić żeby router przekierowywał połączenia na portach 50301 i 50328 na IP twojego kompa (chyba, że inne posty ustawiłeś na serwerze, ale pewnie nie). I musisz ustawić statyczny adres IP u siebie na kompie, bo inaczej raz będzie działać, a raz nie (np jak połączysz się do routera najpierw z lapka, a potem z kompa). W centrum sieci i udostępniania, kliknij na Połączenie lokalne 1, właściwości, dwa razy na IPv4, i zmień automatyczne na to co miałeś napisane w ipconfigu.

shadza18 likes this.
  7. Bartezi

Bartezi Catapult Fodder

Mods: sinnertie